Blog


Klachten ontwikkeling kindervoeten, herkent u ze

Wanneer ga ik naar de podotherapeut met mijn kind?

Wanneer ga ik met mijn kind naar een podotherapeut? De voeten en benen van een kind zijn volop in de groei en ontwikkelen zich voortdurend. Hierdoor kunnen pijnklachten, een afwijkend looppatroon of een afwijkende houding ontstaan, dat op latere leeftijd voor problemen kan zorgen.

Intoeing bij kinderen - onderzoek podotherapeut

Mijn kind loopt met de voeten naar binnen.

Intoeing bij kinderen? Mijn kind loopt met zijn/haar voeten naar binnen, waar kan dit door komen? Wij bedoelen hiermee dat de tenen naar binnen wijzen, ook wel intoeing genoemd. Het kind heeft hier meestal geen last van. Intoeing is een afwijkend looppatroon waarbij de voeten of knieën naar elkaar toe wijzen. We zien dit vooral […]

Zlippo op maat voetbed slippers

Is het lopen op slippers in de vakantie verstandig?

Is het lopen op slippers in de vakantie verstandig? Met de komst van het warme weer merken wij een toename van klachten in de hiel, achillespees of kuiten. Het dragen van verkeerd (zomer) schoeisel is één van de grootste oorzaken van deze voetklachten. Met name het dragen van slappe slippers.

Hamertenen orthese

Tips en adviezen over het gebruik van uw orthese

U heeft van uw podotherapeut een op maat gemaakte orthese ontvangen. In deze brochure adviseren wij u graag over het gebruik van de orthese. 

Een orthese is een teenstukje of spalkje, gemaakt van een 2 componenten siliconenmateriaal welke direct op de voet wordt gemaakt. Het materiaal hardt binnen een korte tijd uit, waardoor u doorgaans de orthese meteen mee naar huis kunt nemen. Er zijn verschillende hardheden van materiaal beschikbaar, afhankelijk van de benodigde steun of correctie. 

Waar komt de stekende pijn onder mijn voet vandaan

Neuropathie, wat betekent dat voor je voeten?

Neuropathie houdt in dat een of meer zenuwen niet goed functioneren. Dit uit zich sensibel, vooral door verminderde functie (doof gevoel) als door foutieve functie en motorisch door krachtverlies. In geval van neuropathie kan er ook sprake zijn van ernstige voetklachten. Deze worden ook wel neuralgie of zenuwpijn genoemd.

Overgewicht kan leiden tot verschillende klachten

De voeten dragen al het gewicht

Bewegen is belastend voor de gewrichten, spieren en pezen. Hoe hoger uw gewicht, hoe hoger de belasting op het lichaam. Botten, gewrichten en spieren krijgen steeds meer te verduren. Daardoor kunnen er op den duur klachten ontstaan.

Wat is er mogelijk met taping?

Wat is er mogelijk met taping?

Een podotherapeut kan er voor kiezen om gebruik te maken van taping. Dit om de klachten te verminderen of om gewrichten te ondersteunen of te ontlasten. Tape kan gebruikt worden om verkeerde bewegingen minder toe te laten, maar ook om spieren of pezen te ontlasten.

Wat is de ziekte van sever?

Heeft mijn kind de ziekte van Sever?

Hielpijn komt vaak voor bij kinderen, alleen al vanwege de aard van hun groeiende voeten. Het hielbot (de calcaneus) ontwikkelt zich tot ongeveer 14- jarige leeftijd. Tot die tijd wordt nieuw bot gevormd op de groeischijf (de apofyse), een gevoelige plek voor overbelasting, die zich achterop de hiel bevindt.

schermgebruik kan leiden tot verkeerde houding

Schermgebruik en onze houding

Schrik niet, volgens onderzoek brengen Nederlanders gemiddeld 5,5 uur per dag aan schermtijd door. Hiervan wordt ongeveer 3 uur per dag aan de mobiele telefoon of tablet gespendeerd. Daarmee blijft Nederland ver achter bij het wereldwijde gemiddelde van 7 uur aan schermtijd, maar toch blijft het een groot deel van dag. Het consumenten gedrag is de afgelopen jaren sterk veranderd, mede veroorzaakt door de coronapandemie. Dit leidt tot een verkeerde houding door schermgebruik.

Samenwerking Podotherapie Bremer en Fysio-en Manuele Therapie Franssen

Samenwerking Podotherapie Bremer en Fysio- en Manuele Therapie Franssen van start

Podotherapie Bremer start vanaf 2 februari 2022 met een maandelijks inloopspreekuur bij Fysio- en Manuele Therapie Franssen in Erp. Hier kunt u kosteloos terecht voor een advies- of intakegesprek waarin wordt gekeken of Podotherapie Bremer iets voor u kan betekenen.