Blog


Voorkom voetklachten in de winter

Voorkom voetklachten in de winter

De winterperiode kan een aantal vervelende gezondheidsklachten teweeg brengen. U kunt last krijgen van typische winterklachten, zoals huidproblemen, klachten aan de spieren, gewrichtsproblemen en knie- en rugklachten. Vaak staan we er niet bij stil dat het winterseizoen indirect voor meer voetklachten kan zorgen. In de winter is er bijvoorbeeld vaak sprake van gladheid, modder, koud en het is vroeg donker. Niet echt de ideale omstandigheden om buiten te gaan wandelen.

Met goede schoenen voorkomt u pijnlijke voeten

Tips voor goede schoenen; voorkom pijnlijke voeten

Goede schoenen zijn noodzakelijk als u last heeft van pijnlijke voeten. Maar eigenlijk zijn goede schoenen voor iedereen essentieel; voor volwassenen én kinderen. Voetproblemen bij kinderen kunnen namelijk voorkomen worden door goede schoenen. Lees daarom de volgende tips goed door.

Tips om uw podotherapeutische zolen te gebruiken

Tips voor het gebruik van podotherapeutische zolen

Heeft u zolen om een afwijkende voetstand of hielpijn te behandelen? Dan is het belangrijk om deze zolen zo goed mogelijk te gebruiken. Om u hierbij te helpen, hebben we de volgende tips voor het gebruik van podotherapeutische zolen op een rijtje gezet.

Podotherapie - advies voor het dragen van therapeutische zolen

Advies bij het dragen van podotherapeutische zolen

De podotherapeut heeft voor u podotherapeutische zolen gemaakt. Maar wat zijn nou eigenlijk podotherapeutische zolen en waar dienen ze voor? Het zijn zolen met corrigerende, compenserende en/of ondersteunende elementen. Deze zooltjes worden aangemeten om bijvoorbeeld een afwijkende voetenstand aan de onderste extremiteit (voet, enkel, knie en/of heup) en wervelkolom te corrigeren, afwijkingen in de voet te compenseren of bepaalde onderdelen te ontlasten. Niet alleen volwassenen kunnen baat hebben bij podotherapeutische zolen, maar dit is ook zeer geschikt voor kinderen. Kan uw kind profijt hebben van deze zooltjes? Win dan advies in bij uw kinderpodotherapeut.

Koelen bij hielspoor en peesplaatontsteking klachten

Hielspoor en peesplaatontsteking oefeningen om uw klachten te verminderen

Wilt u pijnklachten door een peesplaatontsteking of hielspoor verminderen, maar weet u niet hoe? Geen paniek, er zijn hielspoor en peesplaatontsteking oefeningen die u hierbij kunnen helpen.
Over het algemeen geldt de volgende vuistregel: rust, onbelast oefenen, koelen, rekken en goede, stevige schoenen dragen zijn belangrijk om de klachten te doen verminderen.

Verschil tussen hielspoor en een peesplaatontsteking

Wat is het verschil tussen hielspoor en peesplaatontsteking?

In de volksmond wordt er al snel gesproken over hielspoor, als het gaat over klachten die in de hiel van de voet zitten. De hiel van de voet wordt ook vaak verward met de hak van de voet. Maar hier zit wel een degelijk verschil in; de hak zit onder een schoen en de hiel zit onder de voet.
Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen hielspoor en een peesplaatontsteking.

Waar komt de stekende pijn onder mijn voet vandaan

Waar komt de stekende pijn onder mijn voet vandaan?

Ervaart u een stekende pijn in de onderkant van de voet? Die vooral aanwezig is in de ochtend bij het opstarten of als u even gezeten hebt?
Dan kan het zijn dat u te maken hebt met een overbelasting van de peesplaat van uw voet.

Hardloopsokken

Waar moet u op letten bij de aanschaf van hardloopsokken?

Beginnende hardlopers dragen vaak gewone sportsokken. Toch is het belangrijk om altijd een goed paar hardloopsokken aan te schaffen als er gestart wordt met hardlopen. De sokken zijn speciaal ontwikkeld om een goede prestatie te leveren.

Podotherapie ouderen Uden

Wat moet u doen bij pijn aan de ouder wordende voet?

Een actief leven leiden en last van uw voeten? Dat is een combinatie die voor een actieve 50-plusser, zoals u, niet samengaat. U staat immers midden in het leven, u wilt genieten en vooruit! Voor onze onderdanen is dan een belangrijke taak weggelegd en als zij u ervan weerhouden uw activiteiten op een plezierige manier uit te voeren, dan kan een podotherapeut, dé voetspecialist bij uitstek, wellicht uitkomst bieden.

Vetertechniek bij pijn zijkant voet

Vetertechnieken bij hardloopschoenen

De juiste hardloopschoenen zijn van groot belang om lekker te kunnen hardlopen. Soms worden de juiste schoenen gebruikt, maar ontstaan er toch kleine ongemakken aan de voeten. Dit kan soms verholpen worden met de juiste vetertechniek.