Blog


Hardloopsokken

Waar moet u op letten bij de aanschaf van hardloopsokken?

Beginnende hardlopers dragen vaak gewone sportsokken. Toch is het belangrijk om altijd een goed paar hardloopsokken aan te schaffen als er gestart wordt met hardlopen. De sokken zijn speciaal ontwikkeld om een goede prestatie te leveren.

Podotherapie ouderen Uden

Wat moet u doen bij pijn aan de ouder wordende voet?

Een actief leven leiden en last van uw voeten? Dat is een combinatie die voor een actieve 50-plusser, zoals u, niet samengaat. U staat immers midden in het leven, u wilt genieten en vooruit! Voor onze onderdanen is dan een belangrijke taak weggelegd en als zij u ervan weerhouden uw activiteiten op een plezierige manier uit te voeren, dan kan een podotherapeut, dé voetspecialist bij uitstek, wellicht uitkomst bieden.

Vetertechniek bij pijn zijkant voet

Vetertechnieken bij hardloopschoenen

De juiste hardloopschoenen zijn van groot belang om lekker te kunnen hardlopen. Soms worden de juiste schoenen gebruikt, maar ontstaan er toch kleine ongemakken aan de voeten. Dit kan soms verholpen worden met de juiste vetertechniek.

Podotherapie kinderen

De invloed van schoeisel en voetmode op de kindervoet

Aan de ontwikkeling van de baby- en kindervoet en de invloed van schoeisel en voetmode op die ontwikkeling wordt vaak te weinig aandacht besteed.

Podomanuele therapie

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en podoloog?

Bij een beenlengteverschil (BLV) is het ene been langer dan het andere been waardoor er een bekkenscheefstand ontstaat. Veel mensen hebben een beenlengteverschil zonder hiervan op de hoogte te zijn omdat ze geen klachten ervaren.

Hoe vind je de ideale hardloopschoen

Hoe vind je de ideale hardloopschoen?

Smal, breed, een hoge wreef of wijde tenen; geen voet is hetzelfde. Gelukkig is er voor bijna elke voet wel een hardloopschoen te vinden.

Podotherapie slippers Uden

Tips bij de aanschaf van schoenen en het verzorgen van uw voeten

Wij hebben een rijtje met tips opgesteld met betrekking tot de aanschaf van schoenen en het verzorgen van uw voeten.

Podomanuele therapie

Wat is podotherapie?

De podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten of klachten hogerop in het lichaam, die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. U kunt hierbij denken aan enkel-, knie-, heup-, en rugklachten en overbelasting van de spieren bij veel staan en lopen.