Blog


Hamertenen orthese

Tips en adviezen over het gebruik van uw orthese

U heeft van uw podotherapeut een op maat gemaakte orthese ontvangen. In deze brochure adviseren wij u graag over het gebruik van de orthese. 

Een orthese is een teenstukje of spalkje, gemaakt van een 2 componenten siliconenmateriaal welke direct op de voet wordt gemaakt. Het materiaal hardt binnen een korte tijd uit, waardoor u doorgaans de orthese meteen mee naar huis kunt nemen. Er zijn verschillende hardheden van materiaal beschikbaar, afhankelijk van de benodigde steun of correctie. 

Waar komt de stekende pijn onder mijn voet vandaan

Neuropathie, wat betekent dat voor je voeten?

Neuropathie houdt in dat een of meer zenuwen niet goed functioneren. Dit uit zich sensibel, vooral door verminderde functie (doof gevoel) als door foutieve functie en motorisch door krachtverlies. In geval van neuropathie kan er ook sprake zijn van ernstige voetklachten. Deze worden ook wel neuralgie of zenuwpijn genoemd.

Overgewicht kan leiden tot verschillende klachten

De voeten dragen al het gewicht

Bewegen is belastend voor de gewrichten, spieren en pezen. Hoe hoger uw gewicht, hoe hoger de belasting op het lichaam. Botten, gewrichten en spieren krijgen steeds meer te verduren. Daardoor kunnen er op den duur klachten ontstaan.

Wat is er mogelijk met taping?

Wat is er mogelijk met taping?

Een podotherapeut kan er voor kiezen om gebruik te maken van taping. Dit om de klachten te verminderen of om gewrichten te ondersteunen of te ontlasten. Tape kan gebruikt worden om verkeerde bewegingen minder toe te laten, maar ook om spieren of pezen te ontlasten.

Wat is de ziekte van sever?

Heeft mijn kind de ziekte van Sever?

Hielpijn komt vaak voor bij kinderen, alleen al vanwege de aard van hun groeiende voeten. Het hielbot (de calcaneus) ontwikkelt zich tot ongeveer 14- jarige leeftijd. Tot die tijd wordt nieuw bot gevormd op de groeischijf (de apofyse), een gevoelige plek voor overbelasting, die zich achterop de hiel bevindt.

schermgebruik kan leiden tot verkeerde houding

Schermgebruik en onze houding

Schrik niet, volgens onderzoek brengen Nederlanders gemiddeld 5,5 uur per dag aan schermtijd door. Hiervan wordt ongeveer 3 uur per dag aan de mobiele telefoon of tablet gespendeerd. Daarmee blijft Nederland ver achter bij het wereldwijde gemiddelde van 7 uur aan schermtijd, maar toch blijft het een groot deel van dag. Het consumenten gedrag is de afgelopen jaren sterk veranderd, mede veroorzaakt door de coronapandemie. Dit leidt tot een verkeerde houding door schermgebruik.

Samenwerking Podotherapie Bremer en Fysio-en Manuele Therapie Franssen

Samenwerking Podotherapie Bremer en Fysio- en Manuele Therapie Franssen van start

Podotherapie Bremer start vanaf 2 februari 2022 met een maandelijks inloopspreekuur bij Fysio- en Manuele Therapie Franssen in Erp. Hier kunt u kosteloos terecht voor een advies- of intakegesprek waarin wordt gekeken of Podotherapie Bremer iets voor u kan betekenen.

Voorkom voetklachten in de winter

Voorkom voetklachten in de winter

De winterperiode kan een aantal vervelende gezondheidsklachten teweeg brengen. U kunt last krijgen van typische winterklachten, zoals huidproblemen, klachten aan de spieren, gewrichtsproblemen en knie- en rugklachten. Vaak staan we er niet bij stil dat het winterseizoen indirect voor meer voetklachten kan zorgen. In de winter is er bijvoorbeeld vaak sprake van gladheid, modder, koud en het is vroeg donker. Niet echt de ideale omstandigheden om buiten te gaan wandelen.

Met goede schoenen voorkomt u pijnlijke voeten

Tips voor goede schoenen; voorkom pijnlijke voeten

Goede schoenen zijn noodzakelijk als u last heeft van pijnlijke voeten. Maar eigenlijk zijn goede schoenen voor iedereen essentieel; voor volwassenen én kinderen. Voetproblemen bij kinderen kunnen namelijk voorkomen worden door goede schoenen. Lees daarom de volgende tips goed door.

Tips om uw podotherapeutische zolen te gebruiken

Tips voor het gebruik van podotherapeutische zolen

Heeft u zolen om een afwijkende voetstand of hielpijn te behandelen? Dan is het belangrijk om deze zolen zo goed mogelijk te gebruiken. Om u hierbij te helpen, hebben we de volgende tips voor het gebruik van podotherapeutische zolen op een rijtje gezet.