Veiligheidsschoenen

Toppodotherapie Nederland, waarbij Podotherapie Bremer is aangesloten, is een samenwerking aangegaan met schoenleverancier Steel Blue.

Als een medewerker inlegzolen in zijn veiligheidsschoen draagt, vervalt de aansprakelijkheid van de schoenleverancier. Het afgegeven CE-certificaat op de schoen geldt niet meer en de werknemer of -gever is aansprakelijk voor de gevolgen van ongevallen. Bij veel organisaties en werkgevers is dit niet bekend. Toppodotherapie Nederland en schoenleverancier Steel Blue hebben de handen ineengeslagen en introduceren een ISO-genormeerd productiesysteem. Hierdoor blijven de veiligheidsschoenen van Steel Blue met podotherapeutische- of aangepaste zolen gecertificeerd en is het aansprakelijkheidsrisico op veiligheidsschoenen afgedekt.

Veiligheidsschoenen met CE-certificaat

Veiligheidsschoenen vallen in categorie 2 van de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Een onafhankelijke organisatie voert een verplichte test uit volgens de EN-ISO 203045:2011-norm. Voldoet de schoen aan de eisen, dan krijgt deze een CE-certificaat. Dit certificaat geldt alleen voor de schoenen zoals de producent ze fabrieksklaar levert. Aanpassing na aankoop betekent dat de schoen afwijkt van de geteste norm en daarmee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier. Met alle gevolgen voor de werkgever en de drager bij een ongeval.

Persoonlijk contact

U krijgt bij ons altijd dezelfde behandelaar.

Deskundigheid

Wij hebben 25 jaar ervaring in podotherapie.

Aandacht voor u

Podotherapie Bremer heeft aandacht voor u en uw klacht.

Goed onderzoek

Uitvoerig onderzoek met moderne apparatuur.

Probleem opgelost

Toppodotherapie Nederland heeft in Steel Blue de geschikte partner gevonden voor de oplossing van dit probleem. De organisatie met 139 praktijklocaties ontwikkelde als eerste en enige in Nederland een ISO-genormeerd productiesysteem waardoor de veiligheidsschoenen van Steel Blue ook met podotherapeutische aanpassingen gecertificeerd blijven. De aansprakelijkheid komt zo niet bij de werkgever of drager te liggen. Initiatiefnemer Ellen Nuijten van Toppodotherapie Nederland: “We zijn op zoek gegaan naar een partner waarmee we dit konden realiseren. Steel Blue brengt kwaliteitsproducten en werkt in Australië al jaren samen met een vergelijkbare overkoepelende organisatie. Vandaar dat onze keuze op Steel Blue is gevallen.”

Certificering gewaarborgd

Toppodotherapie Nederland en Steel Blue hebben in de samenwerkingsovereenkomst een strakomlijnd protocol vastgelegd. Hierin staat hoe de de vestigingen van Toppodotherapie Nederland inlegzolen op maat maken en hoe ze deze in de veiligheidsschoenen van Steel Blue aanbrengen. In overleg met een officiële keuringsinstantie waarborgen beide partijen de EN-ISO-norm en de blijvende geldigheid van de CE-certificering. “Het is voor werkgevers en medewerkers een belangrijke vooruitgang. Medewerkers kunnen nu zonder risico en aansprakelijkheid inlegzolen in hun veiligheidsschoenen dragen. Veilig en meer comfort voor de medewerkers, dat komt de productiviteit weer ten goede”, aldus Ellen Nuijten. Kijk op www.goedgekeurdezolen.nl voor meer informatie over podotherapeutische aanpassingen, veiligheidsschoenen en de normering.

Lagere kosten

“Realiseer je dat ruim twintig procent van de Nederlanders voetproblemen heeft. Het gaat dus om een grote groep die we vanaf nu op deze manier volledig binnen de normering kunnen bedienen”, vult Flavio de Haas, importeur van Steel Blue aan. “Mensen die op de juiste schoenen lopen, eventueel met podotherapeutische aanpassingen, zijn fitter. Dat betekent minder kans op ongelukken op de werkvloer, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Dankzij onze samenwerking is dit nu het voor het eerst mogelijk zonder dat het CE-certificaat vervalt. Op dit moment weten veel werkgevers dit niet en lopen dus zelf onbewust grote aansprakelijkheidrisico’s.”

Ervaren en betrokken podotherapeuten

Wanneer u een afspraak maakt voor op maat gemaakte sportschoenen bij Podotherapie Bremer in Uden of Boekel komt u bij één van onze ervaren en betrokken podotherapeuten. Zij kijken verder dan uw klacht. Door uitvoerig de tijd te nemen om naar u te luisteren en om onderzoek en behandeling uit te voeren. Daardoor heeft u als patiënt het gevoel dat er ook echt naar u geluisterd en gekeken wordt. Datgene wat in de zorg steeds vaker gemist wordt: tijd voor de patiënt, staat bij ons hoog in het vaandel.

Team Podotherapie Bremer

Neem contact met ons op