Is het lopen op slippers in de vakantie verstandig?

Met de komst van het warme weer merken wij een toename van klachten in de hiel, achillespees of kuiten. Het dragen van verkeerd (zomer) schoeisel is één van de grootste oorzaken van deze voetklachten. Met name het dragen van slappe slippers.

Het grote nadeel van een slippers is dat de hiel open is waardoor de stabiliteit ontbreekt. Een slipper zit niet aan de voet vast waardoor de voet moeite moet doen om de slipper aan te houden. Dan gaat de voet onbewust ‘klauwen’ met de tenen om de slipper vast te houden en dit kan zorgen voor een overbelasting blessure omdat de voetspieren verkeerd worden aangespannen.

Er zijn tegenwoordig veel passende oplossingen voor zomerschoeisel.

Als u slippers wil dragen kun je rekening houden met de volgende punten:

  • Zorg voor een goed sluitend bandje op de wreef, het liefst verstelbaar.
  • Zorg voor een stevige, dikke zool, hoe makkelijker de zool dubbel te vouwen is, hoe slechter de slipper.
  • Zorg voor een goede pasvorm. De voet mag niet aan de voor-, zij-, of achterkant over de rand komen.

Er zijn ook verschillende soorten sandalen met een uitneembaar voetbed. Dit zorgt ervoor dat u uw podotherapeutische zolen door kunt dragen in de sandalen.

U kunt in de zomer best even of slippers lopen, maar probeer dit niet de gehele dag te doen. In het begin kun je hier best nog geen klachten aan ondervinden maar op langere termijn kan dit wel verschillende (voet)klachten met zich meebrengen.

De perfecte oplossing is het aanmeten van op maat gemaakte Zlippo’s. Het voetbed is uw eigen podotherapeutische steunzool, ze zijn volledig op maat gemaakt en helemaal door u zelf samen te stellen. Zo kunt u zelf het model en de kleur kiezen. Kijk voor de beschikbare modellen op www.zlippo.nl. Wij meten deze graag voor u aan.

Maak op tijd uw afspraak

Wij raden u aan, als u slippers of sandalen wil aanmeten, hier op tijd een afspraak voor te maken.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak of vraag naar de mogelijkheden bij uw controle afspraak.

Wij wensen u en uw voeten een fijne zomer!