Kinderpodotherapie

Bekijk hieronder de ontwikkeling van de voeten en benen bij kinderen

De platte vorm van babyvoetjes wordt veroorzaakt door het dikke vetkussen dat onder de voet aanwezig is. De botten en spieren zijn nog niet volledig ontwikkeld Wanneer de voetjes eenmaal belast gaan worden, staan de voeten eerst ver uit elkaar met de benen in een O-stand om het onzeker voortbewegen makkelijker te maken.

Het kind heeft nu ongeveer rechte benen. Letterlijk met vallen en opstaan worden de spieren getraind en wordt het lopen steeds zekerder.

Nu wordt de O-stand van de benen een X-stand. Ook de enkels vallen nu naar binnen (knikvoetjes). Dit is, tot op zekere hoogte, normaal.

De benen en de voeten groeien steeds meer in een rechte stand, de X-stand zal geleidelijk verminderen.

De voeten en benen moeten recht staan.

Over het algemeen is er tot de leeftijd van 6 tot 8 jaar geen reden om ongerust te zijn als de stand van de kindervoet niet overeenkomt met wat voor de leeftijd gebruikelijk is. Neem bij twijfel contact op met uw huisarts.

Neem in ieder geval contact op met uw arts als er sprake is van:

  • overmatig struikelen
  • niet lang kunnen of willen lopen
  • afwijkende of kromme stand van de tenen
  • pijn in de enkels, knieën, heupen of rug
  • pijn tijdens het sporten
  • vermoeidheid in de voeten en/of benen
  • pijn in de voeten
  • ingegroeide teennagels
  • pijn in de benen ’s nachts
  • “groeipijnen”

Persoonlijk contact

Klik om hier uw eigen tekst toe te voegen

Deskundigheid

Klik om hier uw eigen tekst toe te voegen

Aandacht voor u

Klik om hier uw eigen tekst toe te voegen

Goed onderzoek

Klik om hier uw eigen tekst toe te voegen

Podotherapie voor kinderen in regio Uden en Boekel

Bij Podotherapie Bremer in Uden en Boekel kunt u terecht voor kinder podotherapie. Komt u uit de regio Uden of Boekel en bent u op zoek naar een professionele podotherapeut gespecialiseerd in de doelgroep kinderen? Neem contact met ons op. Ons ervaren team staat voor u klaar.

Ervaren en betrokken podotherapeuten

Wanneer u een afspraak maakt bij Podotherapie Bremer komt u bij één van onze ervaren en betrokken podotherapeuten. Zij kijken verder dan uw klacht. Door uitvoerig de tijd te nemen om naar u te luisteren en om onderzoek en behandeling uit te voeren. Daardoor heeft u als patiënt het gevoel dat er ook echt naar u geluisterd en gekeken wordt. Datgene wat in de zorg steeds vaker gemist wordt: tijd voor de patiënt, staat bij ons hoog in het vaandel.

Team Podotherapie Bremer