Kinderpodotherapie

 • Klaagt uw kind met regelmaat over de benen en voeten?
 • Slijten de schoenen van uw kind sneller dan verwacht?
 • Heeft u het gevoel dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen?
 • Heeft uw sportende kind regelmatig last van klachten?

In de dagelijkse praktijk komen regelmatig kinderen samen met hun (bezorgde) ouders op consult bij de podotherapeut. Is er sprake van één van de bovenstaande zaken? Onze podotherapeut kan uw kind hierbij helpen.

Podotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen, deze problemen kunnen zich soms al uiten op vroege leeftijd. De voeten en benen van een kind zijn nog in de groei, waardoor er andere klachten kunnen ontstaan dan bij volwassenen. Ook is het belastingspatroon van kinderen anders; veel kinderen hebben een druk (sport)leven. Hierdoor hebben zij soms een ander behandeltraject nodig.

Onze podotherapeuten hebben ruime ervaring met het behandelen van kinderen. Daarnaast hebben wij een multidisciplinaire samenwerking met meerdere therapeuten.

Onderstaand vindt u een overzicht van de normale ontwikkelingsfases bij jonge kinderen.

De platte vorm van babyvoetjes wordt veroorzaakt door het dikke vetkussen dat onder de voet aanwezig is. De botten en spieren zijn nog niet volledig ontwikkeld Wanneer de voetjes eenmaal belast gaan worden, staan de voeten eerst ver uit elkaar met de benen in een O-stand om het onzeker voortbewegen makkelijker te maken.

Het kind heeft nu ongeveer rechte benen. Letterlijk met vallen en opstaan worden de spieren getraind en wordt het lopen steeds zekerder.

Nu wordt de O-stand van de benen een X-stand. Ook de enkels vallen nu naar binnen (knikvoetjes). Dit is, tot op zekere hoogte, normaal.

De benen en de voeten groeien steeds meer in een rechte stand, de X-stand zal geleidelijk verminderen.

De voeten en benen moeten recht staan.

Over het algemeen is er tot de leeftijd van 6 tot 8 jaar geen reden om ongerust te zijn als de stand van de kindervoet niet overeenkomt met wat voor de leeftijd gebruikelijk is. Neem bij twijfel contact op met uw huisarts.

Neem in ieder geval contact op met uw arts als er sprake is van:

 • overmatig struikelen
 • niet lang kunnen of willen lopen
 • afwijkende of kromme stand van de tenen
 • pijn in de enkels, knieën, heupen of rug
 • pijn tijdens het sporten
 • vermoeidheid in de voeten en/of benen
 • pijn in de voeten
 • ingegroeide teennagels
 • pijn in de benen ’s nachts
 • “groeipijnen”

Heeft u een doorverwijzing of is er sprake van klachten waarbij mogelijk specialistisch onderzoek nodig is? Neem dan contact met ons op. Ook helpen wij u graag verder als u vragen heeft over uw kind.

Kindvriendelijk

Een vertrouwd gezicht voor uw kind zodat het zich veilig en gehoord voelt.

Deskundigheid

Onze therapeuten hebben ruime ervaring op het gebied van kinderen.

Aandacht en tijd

Wij besteden extra aandacht en tijd aan het totale ontwikkelingsbeeld van uw kind.

Gedegen advies

Zorgvuldig onderzoek en passend advies in de ontwikkeling van uw kind.

Podotherapie voor kinderen in regio Uden en Boekel

Bij Podotherapie Bremer in Uden en Boekel kunt u terecht voor kinder podotherapie. Komt u uit de regio Uden of Boekel en bent u op zoek naar een professionele podotherapeut gespecialiseerd in de doelgroep kinderen? Neem contact met ons op. Ons ervaren team staat voor u klaar.

Ervaren en betrokken podotherapeuten

Wanneer u een afspraak maakt bij Podotherapie Bremer komt u bij één van onze ervaren en betrokken podotherapeuten. Zij kijken verder dan uw klacht. Door uitvoerig de tijd te nemen om naar u te luisteren en om onderzoek en behandeling uit te voeren. Daardoor heeft u als patiënt het gevoel dat er ook echt naar u geluisterd en gekeken wordt. Datgene wat in de zorg steeds vaker gemist wordt: tijd voor de patiënt, staat bij ons hoog in het vaandel.

Team Podotherapie Bremer

Neem contact met ons op