Podoposturale therapie

Podoposturale therapie is een behandelwijze waarbij via de voeten correcties worden gegeven om de statiek (houding) te veranderen. De grondlegger van deze therapie is de Franse neuroloog Dr. R.J. Bourdiol. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek verricht naar het spier-zenuwstelsel en de daaruit voortvloeiende mogelijkheid hierop invloed uit te oefenen. Dit wordt gedaan door middel van kleine mechanische elementen die worden aangebracht in een podotherapeutisch zool. Via deze proprioceptieve elementen wordt invloed uitgeoefend op het spier-pees mechanisme van ons lichaam en daarmee ook op de houding. Proprioceptieve zolen mogen niet gezien worden als steunzolen. Steunzolen ondersteunen de voet en nemen de functies over die de structuren van de voet niet meer kunnen vervullen. Uitgangspunt bij podoposturale proprioceptieve zolen is de houding te veranderen en zo diverse klachten, waaronder chronische knie-, heup-, rug-, en nekpijnen te verminderen c.q. op te heffen. Voor mensen met bijzondere voetafwijkingen, zoals voorkomend bij reumapatiënten en patiënten met diabetes, kunnen ondersteunende en/of drukontlastende zolen ervoor zorgen dat de drukverdeling onder de voet zo gunstig mogelijk wordt. Deze therapie wordt met de podotherapeutische zooltherapie gecombineerd om op deze manier nog meer invloed uit te oefenen op het gehele functioneren van het bewegingsapparaat.

Persoonlijk contact

U krijgt bij ons altijd dezelfde behandelaar.

Deskundigheid

Wij hebben 25 jaar ervaring in podotherapie.

Aandacht voor u

Podotherapie Bremer heeft aandacht voor u en uw klacht.

Goed onderzoek

Uitvoerig onderzoek met moderne apparatuur.

Podoposturale therapie in regio Uden en Boekel

Podotherapie Bremer heeft een praktijk in Uden en in Boekel. Hier kunt u terecht voor podoposturale therapie. Komt u uit de regio Uden of Boekel en bent u op zoek naar een professionele podotherapeut gespecialiseerd in podoposturale therapie? Neem contact met ons op. Ons ervaren team staat voor u klaar.

Ervaren en betrokken podotherapeuten

Wanneer u een afspraak maakt bij Podotherapie Bremer komt u bij één van onze ervaren en betrokken podotherapeuten. Zij kijken verder dan uw klacht. Door uitvoerig de tijd te nemen om naar u te luisteren en om onderzoek en behandeling uit te voeren. Daardoor heeft u als patiënt het gevoel dat er ook echt naar u geluisterd en gekeken wordt. Datgene wat in de zorg steeds vaker gemist wordt: tijd voor de patiënt, staat bij ons hoog in het vaandel.

Team Podotherapie Bremer

Neem contact met ons op